BREAKING NEWS

Cirkus Danneborg 2016 overgår sig selv

Det er råkoldt udenfor - det har sneet og regnet en del af dagen da vi skal besøge Cirkus Danneborg, men indenfor i teltet hos Cirkus Danneborg sidder vi og er spændte på hvad vi skal se. Det trykte program, som vi normalt sidder med er ikke kommet endnu, så vi har sat os tilbagelændet og venter på årets forestilling. 

Årets forestilling er et show, der kører med fuld fart hele tiden, så man glemmer lidt om hvad tiden er og om hvordan det kolde vejr er udenfor. Indenfor er der fuld gang fra start til slut, og selv vores anmelderbarn, der normalt begynder at lave sjove ting og drillerier når han keder sig, fuldte godt med hele forestillingen igennem. 

Cirkus Danneborg kalder forestillingen "Oplevelser du aldrig glemmer" og man kan roligt sige at forestillingen lever op til sin titel. Det er klassisk cirkus når det er bedst. Som jeg husker alle de cirkusforestillinger jeg har set, så er det den bedste indtil dags dato. 

På vejen hjem fra cirkusforestillingen kørte vi og talte om hvilket nummer er bedst, men vi kan ikke pege på noget som er hverken dårligst eller bedst, da de alle er rigtig flotte fremført på hver deres måde. Klarer de to brasilienske akrobater, der kaster sig synkront gennem luften det - det ser man som åbningsnummeret på anden akt. Husk lige at se dig godt for når du kommer ind fra pausen, da der er spændt sikkerhedslinier ud ved trappen. For synsbesværede kan det være lidt svært at se disse i det lys der er. 

Forestillingen varer godt ca 2 1/4 time og vi er forbavset over, hvilket tempo der er på hele forestillingen. Meget interessant er den måde, som familien Enoch bag Cirkus Danneborg har gjort omkring sprechtstallsmeisterrollen, idet det er kun ved åbningen af første og andet akt samt ved slutningen at der bliver talt til publikum. Det er direktøren for cirkus Danneborg Agnete Enoch som står for dette og gør dette udmærket. 

Den italienske cirkusfamilie Folco er repræsenteret med flere dyrenumre, hvor Adriana fremfører to flotte elefanter, som fint erstatter den kendte Ramboline, der ellers var Cirkus Danneborgs varemærke. En Folco - Amadeo Folco Jr har to numre med med både kameler, heste og dromedarer. 

I forestillingen medvirker også en håndstandsakrobaten Armando Liazeed, The Duo Centners præsenterer kunstcykling og jonglering. Sandro Sisters består af fire kvindelige luftakrobater.

Et scoop for Cirkus Danneborg er klovenen Charly Carletto

Den portugisiske klovn Charly Carletto var også sidste år med Cirkus Danneborg, hvor han var god, men i år er han i topform og er en af de absolut bedste klovneartister vi har set blandt de mange cirkusforestillinger vi kan mindes tilbage til. Det er et scoop for familien Enoch, at de igen har fået muligheden for at have Charly Carletto med rundt på danmarksturnéen. 

Under aftenens forestilling morerede folk sig godt og grundigt med mange grin for de pusiløjer klovnen finder på i løbet af forestillingen. Han er en fremragende pauseklovn med rekvisitter bliver udskiftet men også en dygtigt klovn til at underholde i manegen i de fulde nummer han har.

Skulle vi endelig fremhæve en af de andre artister, så må det være tjekkiske Robert Berousek, som jonglerer med mange forskellige rekvisitter ligefra tennisketsjere til fakler med ild i. så man sidder og håber at han kan holde dem så de ikke falder ned på savsmulden, mens hans kvindelige assistent kører ham rundt på en smukt udsmykket ATV - den skal bare opleves. 

En forestilling til alle aldre

Årets forestilling hos cirkus Danneborg er rigtig god for alle aldre, og der er noget for både børn og de voksne - særligt for de unge damer i alle aldre når en af artisterne smider overdelen. Hvem det er, kan du se når du ser forestillingen som kommer rundt til store dele af Danmark indtil oktober 2016.

Det er længe siden at anmelderen har grinet så meget og haft det så hyggeligt til en cirkusforestilling som denne. Jeg skal bare afsted igen i aften, kan bare ikke vente "Oplevelser du aldrig glemmer" er værd at se igen og igen.

Stjerner: 6/6 - kunne vi give 7 stjerner ville vi gøre det, da det er en stor bedrift af familien Enoch at kunne rejse sig efter den turbolente periode op til sæsonstart før påske med konkurs og at man alligevel fik rejst mulighed for at kunne komme ud på vejene igen, som vi ved er noget familien Enoch gerne vil.