BREAKING NEWS
Redaktøren

Redaktøren

Tuesday, 26 April 2016 20:38

Cirkus Danneborg 2016 overgår sig selv

Det er råkoldt udenfor - det har sneet og regnet en del af dagen da vi skal besøge Cirkus Danneborg, men indenfor i teltet hos Cirkus Danneborg sidder vi og er spændte på hvad vi skal se. Det trykte program, som vi normalt sidder med er ikke kommet endnu, så vi har sat os tilbagelændet og venter på årets forestilling. 

Årets forestilling er et show, der kører med fuld fart hele tiden, så man glemmer lidt om hvad tiden er og om hvordan det kolde vejr er udenfor. Indenfor er der fuld gang fra start til slut, og selv vores anmelderbarn, der normalt begynder at lave sjove ting og drillerier når han keder sig, fuldte godt med hele forestillingen igennem. 

Cirkus Danneborg kalder forestillingen "Oplevelser du aldrig glemmer" og man kan roligt sige at forestillingen lever op til sin titel. Det er klassisk cirkus når det er bedst. Som jeg husker alle de cirkusforestillinger jeg har set, så er det den bedste indtil dags dato. 

På vejen hjem fra cirkusforestillingen kørte vi og talte om hvilket nummer er bedst, men vi kan ikke pege på noget som er hverken dårligst eller bedst, da de alle er rigtig flotte fremført på hver deres måde. Klarer de to brasilienske akrobater, der kaster sig synkront gennem luften det - det ser man som åbningsnummeret på anden akt. Husk lige at se dig godt for når du kommer ind fra pausen, da der er spændt sikkerhedslinier ud ved trappen. For synsbesværede kan det være lidt svært at se disse i det lys der er. 

Forestillingen varer godt ca 2 1/4 time og vi er forbavset over, hvilket tempo der er på hele forestillingen. Meget interessant er den måde, som familien Enoch bag Cirkus Danneborg har gjort omkring sprechtstallsmeisterrollen, idet det er kun ved åbningen af første og andet akt samt ved slutningen at der bliver talt til publikum. Det er direktøren for cirkus Danneborg Agnete Enoch som står for dette og gør dette udmærket. 

Den italienske cirkusfamilie Folco er repræsenteret med flere dyrenumre, hvor Adriana fremfører to flotte elefanter, som fint erstatter den kendte Ramboline, der ellers var Cirkus Danneborgs varemærke. En Folco - Amadeo Folco Jr har to numre med med både kameler, heste og dromedarer. 

I forestillingen medvirker også en håndstandsakrobaten Armando Liazeed, The Duo Centners præsenterer kunstcykling og jonglering. Sandro Sisters består af fire kvindelige luftakrobater.

Et scoop for Cirkus Danneborg er klovenen Charly Carletto

Den portugisiske klovn Charly Carletto var også sidste år med Cirkus Danneborg, hvor han var god, men i år er han i topform og er en af de absolut bedste klovneartister vi har set blandt de mange cirkusforestillinger vi kan mindes tilbage til. Det er et scoop for familien Enoch, at de igen har fået muligheden for at have Charly Carletto med rundt på danmarksturnéen. 

Under aftenens forestilling morerede folk sig godt og grundigt med mange grin for de pusiløjer klovnen finder på i løbet af forestillingen. Han er en fremragende pauseklovn med rekvisitter bliver udskiftet men også en dygtigt klovn til at underholde i manegen i de fulde nummer han har.

Skulle vi endelig fremhæve en af de andre artister, så må det være tjekkiske Robert Berousek, som jonglerer med mange forskellige rekvisitter ligefra tennisketsjere til fakler med ild i. så man sidder og håber at han kan holde dem så de ikke falder ned på savsmulden, mens hans kvindelige assistent kører ham rundt på en smukt udsmykket ATV - den skal bare opleves. 

En forestilling til alle aldre

Årets forestilling hos cirkus Danneborg er rigtig god for alle aldre, og der er noget for både børn og de voksne - særligt for de unge damer i alle aldre når en af artisterne smider overdelen. Hvem det er, kan du se når du ser forestillingen som kommer rundt til store dele af Danmark indtil oktober 2016.

Det er længe siden at anmelderen har grinet så meget og haft det så hyggeligt til en cirkusforestilling som denne. Jeg skal bare afsted igen i aften, kan bare ikke vente "Oplevelser du aldrig glemmer" er værd at se igen og igen.

Stjerner: 6/6 - kunne vi give 7 stjerner ville vi gøre det, da det er en stor bedrift af familien Enoch at kunne rejse sig efter den turbolente periode op til sæsonstart før påske med konkurs og at man alligevel fik rejst mulighed for at kunne komme ud på vejene igen, som vi ved er noget familien Enoch gerne vil.

 

Vores datter kunne godt tænke sig at komme til at prøve Legoland's køreskole, selvom hun er meget sensitiv og går i stå hvis hun kommer i en presset situation. Det skulle hun da også prøve med vi var to dage i Legoland med en overnatning på Hotel Legoland. 

Fredag eftermiddag da vi ankom til parken omkring kl. 1300 var første mulighed kl. 16.00. Derfor gik vi lidt og tænkte hvad skal vi gøre, da hun så ville gå og tænke kun på det indtil klokken blev 16.00. Derfor besluttede vi voksne til at lade vente lidt. Senere om fredagen kom vi forbi igen, og kunne se at der var lukket.

Der gik en kvindelig ansat som vi så spurgte om det var muligt at vores pige kunne starte fra starten næste dag, da hun ikke rigtig kan tåle at vente for længe. Men nej fik vi at vide, og hun var da ligeglad med om datteren havde et handicap.

Stor søgning allerede fra start

Lørdag morgen efter at havde stået og ventet på at kunne komme ind i parken gik vi med det samme over for at booke plads. Da vi kom frem var der allerede nogle som stod i kø. Vi købte også billetter til kørekort til vores to store på hhv 7 og 9 år - at betale 180 kr ved kasse et - hvilket må siges er meget i forhold til når man også har betalt for adgang til parken og der er storsponsor på aktiviteten - i år er det SEAT som er dette.

Idet vores børn på visse ting skal guides, så blev jeg hos dem da de skulle indtjekkes med deres pladsbevis om at de skulle med på det første hold umiddelbart efter at de havde fået plads. Det var vi rigtig glade for, og de skulle også guides lidt for at komme igennem indtjekningen. Trods at de ansatte havde fået at vide at vi gerne ville teste køreskolen for handicapforhold, så var der ingen som spurgte om der var behov for ledsager, som kan hjælpe i evt undervisning eller driftstop trods at Legoland foreskriver dette. i deres "Information til handicappede og vis hensyn-berettigede gæster".

Herefter vil jeg så prøve at finde en plads omme ved bænkene, er der opsat den ene langside af kørebanen for at jeg kunne hvile mit knæ, for ikke at overbelaste det yderligere. Var det så til at finde en plads? Nej, her sad en stor flok egocentrerede forældre, som ikke engang gad at spørge om jeg ville have en plads. De havde mere travlt med at kikke efter deres børn i undervisningsområdet og deres smartphones.

Hvilken indtryk giver de videre til deres børn, om at tage hensyn til folk med bevægelseshandicap. Med den atetyde disse egocentrerede forældre viser deres børn er, at de er ligeglade med folk som har nogle specielle behov. Den dag hvor de selv kommer ud for at de skal kunne sidde ned, så forstår de måske hvordan det er at leve med nogle specielle behov og det er meget trist at vi i 2015 har så mange egocentrerede forældre. Det skulle ikke undre mig, at en stor del af den flok egocentrerede forældre der sad her, har taget deres børn ud af den almindelige folkeskole da de ikke kan tåle den store inklusion af de mange elever, der har specielle behov for at være egocentrerede om deres eget afkom.

Ansatte forstår ikke umiddelbart børn med forsinket udvikling og sensitive børn

Børnene finder deres pladser og får instrukser om hvordan de skal køre udfra lyskryds og række hånden ud for at dreje. Vores søn på 9 år, som har en anderledes udvikling hvor han på nogle områder forud for andre og på andre bagud, han er så uheldig at få en bil der er noget i vejen med. Den kan næsten ikke køre, og der går godt 5 af de ca 25 minutters køretid, før at en af de ansatte først opdager det og skal så have ham dirigeret ind for at skifte bil. Inden da havde Michael fået at vide at han skulle træde på speederen flere gange, men det hjalp ikke.

Vores datter kunne ikke rigtig forstå hvorfor hun ikke skulle køre videre hvis de andre holdt for at skulle i vaskehal og andet, så holdt hun bare stille for at efterligne dem. Derfor kunne man godt havde ønsket at de ansatte havde øje med sådanne børn der holder helt stille og ikke ved hvad de skal gøre. 

Faktisk så oplevede vi at de ansatte ikke efterlever de foreskrifter, som Legoland ellers foreskriver i deres brochure om handicapforhold. Heri skriever de at børn med Vis-Hensyn skal ledsages af en ansvarlig hjælper, som skal kunne hjælpe i en evt undervisningssituation eller ved driftstop som vi oplevede, hvor der ikke reageres på at drengens bil i stykker.

Det vil være en stor hjæp hvis Legoland lagde denne brochure ud på deres webside, således at man hjemmefra kan bedre planlægge for hvem har tid til at læse en større brochure igennem når man står med tre børn der vil i hver sin retning, hvoraf de to har specielle behov.

Samlet vurdering 5/6 stjerner - set ud fra at børnene synes det er sjovt.
Handicapvurdering 3/6 stjerner - set ud fra de begrænsninger der er ved aktiviteten.

I dag kom der en lille pakke til vores Victoria, som trøst for at hun blev overfaldet af en legofigur på Hotel Legoland, Billund, som vi var igang med at teste sidste fredag / lørdag omkring handicapforhold. Der kommer senere flere artikler omkring dette på www.HandicapForhold.dk.

Mens vi alle 5 sad stille og roligt og lige havde fået morgenmad på tallerken skete der det som ikke måtte ske. En stor legofigur væltede ned over vores lille pige, hvor den ramte hendes arm.

Det skete da en svensk pige ved nabobordet blot ville føle på figuren, og så væltede den bagover og ramte Victoria. Heldigvis kun hendes arm, for hvis hun havde siddet blot få cm til venstre havde hun fået den spidse genstand direkte i nakken og det havde kunne haft meget mere alvorlige konsekvenser end det der skete.

Vi var meget heldige af at den stol havde så høj en ryg i forhold til pigens højde. Stolen afværgede en del af faldet fra Legofiguren, så hun ikke kom til skade mere end hun gjorde, da hun bliver ramt af den spidse genstand.

Rystet over at det kan ske

Vi er stadig rystet over at det kunne ske, og i det brev som direktøren for Legoland Billund har sendt til os, skriver han at pakken er en lille trøst til hende, og at de har iværksat tiltag så lignende kan undgås i fremtiden.

Ja, det kan da godt være at man har tænkt på det barn det er gået ud over men hvad med de to andre børn som var med, og deres forældre, som man helt glemmer.

Nu må vi hellere ud og købe to ækser mere med LEGO da de to andre søskende nok ikke kan forstå at det er til Victoria og hvorfor der ikke er til dem alle tre. Vi havde i forvejen nok udfordringer da, da vi kort forinden ovennævnte episode havde opdaget at Victoria var en af dem som havde vundet en præmie i den skattejagt overnattende gæster kan deltage i på Hotel Legoland. Storebror mente nemlig at det Lego City Victoria havde vundet var til ham.

Sunday, 23 August 2015 00:00

Hotel Legoland Billund buffet-restaurant

Hotel Legoland har to restauranter tilknyttet. Her har vi testet deres buffetrestaurant, som ligger lidt afsides fra selve receptionen og Kingdom/Adventure og Pirat værelsesområderne. Derimod er den tæt på Friends værelsesområdet. 

Restaurantbuffeten fremstår umiddelbart med et område hvor maden er, samt tre spiseområder i restauranten. Vi blev anvist vores pladser, og tjerneren spurgte om vi ønskede at købe vin. Da der er ingen af os der drikker alkohol forespurgte vi efter kande med vand og citroner. Det virkede som at tjerneren blev fornærmet og gik blot uden at byde os velkommen og fortælle at vi måtte gå til buffetten og tage det vi ville.

Restaurantionschefen glemte at fortælle om børnebuffet 

Da vi blev anvist vores pladser oplyste restaurantschefen intet om, at der også var en børnebuffet omme bag en af spieområderne, så derfor tænkte vi at der kun var de retter som vi kunne se, at det var muligt at spise for vores børn og os forældre. Da vores mindste på 5 år ikke rigtig kunne lide hvad der blev serveret spiste hun nærmest intet. Det samme med den største af vores piger på 7 år, som dog spiste lidt. Det var frustrerende at sidde med to børn som nærmest ikke ville spise det som vi kunne se hvad der var af udvalg af retter.

Vi prøvesmagte flere af retterne og der skal lyde ros til kokken for maden, som er i orden, og der er for voksne mange spændende retter. Lige til sidst gik en af os voksne en lille runde og opdagede at der var et lille bord med børneretter, men da var børnene så frustrerede at de ikke ville spise noget.

Indretning med problemer

Indretning af restaurationen er ikke handicapvenlig, for dårligt gående og synshandicappede kan falde over ledningskabler, der ligger i fastgjorte kabelbakker op gulvet. Anmelderen var faktisk ved at falde over en af disse ifb at der skulle anrettes på tallerken. Desuden oplevede vi hvordan et håndtag på en varneplade sad løst.

Hvis man vil kalde sig en 4-stjernet restaurant så må man også have ovenstående ting i orden. 

Tjerneren glemte også at komme med regningen til os, og ligesom ved receptionen blev vi igen budt velkommen på engelsk, hvilket vi finder meget negativt når det er på et dansk område.

Vi forelagde restaurationschefen ovenstående problemer og han erkendte at han havde glemt at fortælle om børnebuffeten, men ville ikke svare på de spørgsmål de handicapudfordringer med kabelbakker og dårligt inventar i restaurationen. Chefen ville blot have lukket sagen øjeblikkeligt og tilbød 30% på regningen, det til trods for at vi havde siddet urolige børn som ikke kunne lide de voksenretter der blev serveret.

Morgenmaden blev afbrudt hurtigt af skaden som ikke må ske

Ifb med overnatning på Hotel Legoland er der inkluderet morgenmad som også indtages i buffetrestauranten. Der er et forskelligt variation af oste, pålæg, brød, rør- og blød kogte æg, samt diverse forskellige mælkeprodukter. Herudover er der mulighed for at man selv kan bage små pandekager. Saft som appelsin, æble og grapefrugt kan også fås. 

Så der har alle mulighed for at blive mætte. Et tip til Hotel Legoland kan være at man indfører små bordspande som vi også har set på andre 4-stjerne restauranter, hvor affald som smør og marmeladebakker mm kan lægges i i stedet for at det ligger løs på bordet.

Kort efter vi alle havde fået morgenmad på vores tallerkener så skete katastofen. Vores mindste fik en stor legofigur vælte direkte ned over sin arm, hvor den del der ramte hende var en skarp genstand fra Legofiguren. Legofiguren væltede da en lille svensk amerikansk pige ville røre lidt ved figuren, og i stedet for at stå fast så væltede dem ned over vores testbarn Victoria, som det også ses på billedet hvor de to andre børn der var med er ved hende. Figuren vejer jo meget med de mange Legoklodser, og rammer med hård fart et lille barn, som den gjorde. 

Det må ikke kunne lade sig gøre, at figuren vælter ned over nogen, og hvis Victoria blot havde siddet nogle få cm til venstre havde hun fået den skarpe genstand direkte i nakken. Personalet der kom havde i første omgang mere travlt med at rejse figuren igen i stedet for at finde ud af om hvor alvorligt pigen var kommet til skade. Derefter kom de med en kold klud hun kunne komme på armen. Først et stykke tid efter kom en formentlig mellemleder på morgenholdet og tilbød hende en minifigur som kompensation. Der var intet om at sagen skulle anmeldes eller andet.

Der var ingen af os som havde lyst til at blive siddende længere og få spist vores morgenmad, idet vi ville på vores værelse. På vej forbi receptionen fortalte vi om hændelsen og først der blev der sagt noget om at sagen skulle skadeanmeldes, men intet om at de også skulle have vores navn og adresse. Først da vi gerne ville have en kopi af anmeldelse blev der spurgt efter navn og kontaktoplysninger.

Da vi kom hjem om aftenen havde den lille pige fortsat mange smerter i armen. Næste morgen vågnede pigen op med mareridt om at figuren havde væltet ned over hende og hun var død. Hun græd over ikke at kunne se os mere. Det skal siges hun har det bedre igen, men os voksne har fået et chok af det, da vi bedre kan forstå hvilke alvorlige konsekvenser det havde fået hvis hun havde siddet blot få cm anderledes.

Kastastofe at en Legofigur kan skade et barn - sikkerheden ikke i orden

En legofigur må ikke kunne vælte ned over et barn og komme til skade, som det skete. Trods den gode mad med mange foreskellige retter, så kan vi desværre ikke komme højere med vores stjerner, når man bliver udsat for ovenstående forhold - og slet ikke når der er tale om en 4-stjernet restaurant hvor sikkerheden ikke er i orden. 

Efterfølgende har direktør for Legoland gennem sin sekretær sendt en mindre pakke lego friends med et følgebrev hvori han beklager at en Legofigurramte vores mindste datters arm. 

Samlet vurdering: 2/6 stjerner (på grund af den skade der skete som IKKE må ske)
Handicapindretning 3/6 stjerner

Sunday, 23 August 2015 00:00

Hotel Legoland

Hotel Legoland ligger side om side med Legoland Billund parken, og hotellet betegner sig selv om et 4 stjernet hotel. Vejvisningen til hotellet gør at det er nemt at finde, ligesom der er mange P-pladser. Dog fandt anmelderen kun to p-handicappladser som ikke er beregnet til minibusser. 

Hotellet er flot indrettet for personer uden syns- og bevægelseshandicap. Generelt virker det, at man har indretningsarkitekt / - konsulent, der har fokus på handicapforhold. 

Generelt handicapmæssigt virker Hotel Legoland nærmest som en kontrast til parken, der er handicapvenligt, ligesom vi oplevede at der ikke er sikkerhed omkring at store legofigurer kan vælte ned over børn (se artikel om dette - tryk her). Den store drage som er i hotellets forhal har en forskydning, som ikke er lige heldig set med synsbesværedes briller, da der er en lille hældning.

Som et 4-stjernet hotel bør man forvente, at der også er en piccolo til at kunne hjælpe med bagage hvis man ikke selv har kræfter til at slæbe ens bagage de lange veje der er til de yderste hotel værelser.

Sjove aktiviteter for børn

Men når det er sagt så er der mange sjove aktiviteter for børn på Hotel Legoland. Når man tjekker ind på hotellet, så får man også udleveret to forskellige skattejagter ens børn kan deltage i. Den ene er meget nem og her kan synshæmmede sagtens deltage. Derimod er den anden ikke for bevægelses- og synshandicappet da man nærmest skal ned på jorden for at kikke ind gennem nogle mindre huller i kasser der er placeret rundt om på hotellet, hvor der skal foceres en del trapper. Børn som ikke kan klare dette selv grundet et handicap eller kan læse skal have forældre eller andre med. 

Herudover kan man sidde og bygge en figur udfra månedens tema. I august 2015 er det at man skal bygge en bil. Næste morgen er der så ved receptionen opslået hvem der har vundet en præmie, og der er mange vindere. Her kan du se et billed af en af dagens vindere, som vandt en æske med Lego City. Et godt tip til Lego ville være at man kikker på om det er en dreng eller pige som vinder, således at piger kan vinde noget der interessere dem eksempelvis Friends og drenge Lego City.

Hotel Legoland skal også have stor ros for at der ligger en lille velkomstgave til hvert barn. Et godt tip er at det vil være godt hvis det er forskellige så børnene har forskellige figurer at lege med hinanden med. I vores tilfælde tre af samme slags og det fandt børnene ikke så heldigt

To segmenter der ikke passer sammen

Samtidig som overnatningssted for børnefamilier, der besøger Legoland Billund så er Hotel Legoland også et konferencehotel. To segmenter der ikke passer sammen, og som modsiger hinanden. Prisniveauet er beregnet på den eksklusive businessclass segment, og ikke på børnefamiliesegmentet - se om prisniveauet på bespisning her. 

Det er dog forståeligt at Hotel Legoland ønsker at udnytte periode udenfor Legoland sæsonen til at udfylde alle værelser.

Indretning ikke for handicappede med bevægelses - og synshandicap

Hotel Legoland skriver på deres webside blandt andet citat "Som et yderligere skridt mod at opfylde ambitionen om at være Europas bedste oplevelses og konferencehotel" citat slut. Hvis man ønsker at være Europas beste oplevelseshotel, så skal der igangsættes en del på handicapområdet. 

Vi kan undre os over, at der ikke står noget om handicapforhold på Hotel Legoland's webside hvilket kan undre en meget. Det samme gælder i den infomappe som ligger på værelserne, men det er forståeligt, når man så sammenligner det med hvordan indretningen er foretaget af hensyn til handicappede. Der er kun de obligatoriske handicaptoiletter og elevatorer. Dog er nogle elevatorer meget små - særligt den som fører op til broen mod Legoland, der er meget lille. En minicrosser vil nok kun lige kunne være her. Det er trist at se dette, når selve Legoland gør meget ud af handicapforholdene. Her har man sågar lavet en hel folder, der fortæller om de enkelte aktivitetssteder hvor der er begrænsninger for handicappede. Dette skal Legoland have stor ros for at de som en af de eneste forlystelsesparker vi har kendskab til, der har lavet en sådan folder

Hele Hotel Legoland komplekset består af mange og lange gange. Har man som gangbesværet et værelse i Kingdom, Adventure eller Pirate området, så er der lang vej til buffet-restauranten, hvor der serveres aftenbuffet og morgenmad. Som en af vores anmeldere sagde under evalueringen af opholdet på Hotel Legoland, så er det ikke sjovt hvis man har problemer med maven og får gjort i bukserne mens man sidder i buffetrestauranten så er der lang vej tilbage til værelsesområdet.

Nogle steder på hotellet er der anvendt luvrede tæpper, som ikke er egnet til kørestolsbrugere. En af vores børnetestere udtalte "mor, det føles helt som at gå på sand". En kørestol er normalt ikke egnet til at køre i sand. For ikke - kørestolsbrugere er det dog meget lækkert at gå på.

Værelsesindretning - Friends og adventure

De Friends værelser som vi så, er rigtig flot indrettet i tro mod Friends-pige universet som Lego har udviklet. Dog er værelserne ikke indrettet til gangbesværede og kørestolsbrugere, hvilket er synd for de piger som gerne vil overnatte i selskab med Friendspigerne. Adgangen til brusekabine på toilettet er forhindret af en høj kant. 

Adventure værelserne kan bedre gå an for gangbesværede, da der her ikke er den høje gang ved indgangen til brusekabinen på toilettet. Det er ønskelligt, at der kom fliser i badet som ikke er glatte når man står og tager bad. 

For kørestolsbrugere vil vi dog ikke anbefale de almindelige Adventure-værelser for kørestolsbrugere, da der ikke er meget plads for disse at komme rundt på i værelset. 

Det er kun på Legoland.dk under servicecenter, at man faktisk med besvær kan finde noget om handicapforhold på værelserne. Her skriver Legoland.dk "Hotel LEGOLAND har 4 tematiserede tilgængelighedsværelser – 2 Kingdom værelser og 2 Adventure værelser. Der er plads til 4 gæster på disse værelser, da badeværelserne her er ganske store. Hotellet er udstyret med elevatorer, således alle kan komme rundt."

Hvis du har behov for at sove lidt højt med hovedet grundet nogle specielle behov, så skal du huske at tage en hovedpude med. De hovedpuder vi prøvede er meget flade og er dem man typisk anvender i det mellem/sydlige Europa. 

Adgang til Legoland parken direke fra hotellet

Overnattende gæster på Hotel Legoland behøver ikke at skulle gå ud på en omvej for at komme ind i parken, idet der er bro over vejen, som kan benyttes. Hotel Legoland skal have ros for at tænke på dette, samtidig vil vi dog opfordre til at man tænker ind hvordan udfordringen om morgenen før parken åbner, idet man står næsten som sild i en tønder for at komme ind i parken. Det ville være dejligt, hvis der kunne laves så enten folk kan komme tidligere ind (ved at man ikke er så punktlig med først at åbne kl. 10.00, da folk som ikke kan tåle at stå i kø på den nævnte måde vi oplevede kan blive dårlig af dette.

Dog vil vi slutte af med en ros til Hotel Legoland. Da det var en meget varm dag, så stod rengøringsfolkene klar ved tårnet der har direkte adgang til parken klar med små flasker vand.

Samlet vurdering 3/6 stjerner

Handicapvenligt 2/6 stjerner

Legoland - en beskrivelse fra en handicappedes synspunkt

 

 

Tuesday, 28 July 2015 00:00

Handicapsvømning for børn i Bramming

Den 18. august 2015 starter to nye svømmehold for børn med multihandicaps op i Bramming Svømmelhal, hvor holdene er for alle aldre.

Svømningen vil være tilrettelagt ud fra Halliwickprincipperne med særlig fokus på vandtilvænning, selvstændighed/frigørelse, leg og socialt samvær. Hvert barn skal have egen hjælper eller forældre med i vandet. Der vil være både fælles aktiviteter samt individuelle aktiviteteter tilpasset de enkelte børn.

Bag holdene står instruktørerne Didde Poulsen og Tine Vestermark, som i efteråret 2013 har taget grunduddannelse i halliwicksvømning. Samtidig kender begge til det at have med handicappede børn at gøre, da både Didde og Tina er mødre til børn på hhv 6 og 9 år med multiple handicaps.

HVornår Tirsdag 13.30-14.30 og Torsdag 11-12.

Praktisk info: Der er pusleborde til mindre børn og et bruseleje med hæve- sænkefunktion. Der er plads til 7 børn på hvert hold.

Tilmelding sker til Didde på 2030 2162 eller Tina på 4091 7523

Monday, 05 May 2014 20:21

Farverig jonglering for store og små

Oplevelse: 5 af 6 stjerner

Handicapforhold: 5 af 6 stjerner

Midt ude på en eng i Sydvest Sønderjylland havde Cirkus Mascot slået sig ned i Løgumkloster, hvor det var flere år siden de havde gæstet byen med deres cirkusforestilling. Vel ankommet, hvor vi var blevet anvist vores pladser af forestillingens konferencier Jess Deleuran, satte vi os og var spændte på at se årets forestilling i Cirkus Mascot. Selvom det er nogle år siden at Mascot har været i Løgumkloster, var teltet så godt som fyldt denne aften med masser af glade og ligeså forventningsfyldte børn og voksne. Man kan roligt sige, at folk ikke blev snydt. Det er utroligt hvad et af de mindste landsturnerende cirkus'er får så meget ud af deres muligheder, når man tænker på deres volume, idet de optrædne er kunstnere der på hvert deres område, hvor de mester deres metré.

 

Aftenens forestilling starter med Oleksii Trunov, der mester kunsten i jonglering samtidig med at han udfører flot akrobatik som er en slangemenneske værdig, hvilket han også bekræfter i et senere nummer i forestillingen, hvor han optræder med den mongoleske Gereltuya Ganbold, der udfører nogle meget flotte contortion bevægelser i denne meget svære kunstart, som kun få kan udføre.

 

Hele forestillingen igennem møder man den sjove uzbegiske klovn Gulio, som er Cirkus Mascot's helt egen husklovn. Han har været med Cirkus Mascot igennem Danmark de sidste mange år og kendes af mange små og store børn. Gulio må siges at kandidere til årets cirkusklovn med den præstation han laver. Uanset om det er som billist, karatemanden med den sjove pointe man ser når man overværer årets forestilling eller når han kommer ind som en kæmpestor mand. Den mand mester sin metré til det yderste, og er meget værdifuld for Cirkus Mascot og forestillingen, hvor han bringer latteren frem hos store og små.

 

Cirkus er også traditioner og igen i år er Tetyana Prymachenko med i manegen med hendes flotte udførte luftakrobatiske nummer, når hun hænger oppe under teltdugen. Hendes og Gulio's to børn er også med i årets forestilling, hvor vi sidste år stiftede bekendtskab med Husik. I år er Husik med i flere af numrene, heriblandt et fantastisk flot farverigt hula hop ringe nummer med lys, hvor han jonglerer disse så det giver sus i folks maver når man ser denne lyseffekt dette giver. Vi har aldrig set noget lignende - det er et nummer der bare skal ses. Gulio's datter er i år kommet med i forestillingen, hvor hun optræder i et sjovt nærmest falden på halen-nummer, som hun klarer rigtigt fint.

 

Daniel Deleuran, der nu sammen med sin mor Marianne driver Cirkus Mascot, optræder i år kun med et enkelt - men til gengæld flot nummer, hvor han udfører stolebalance så højt så han næsten når teltdugen. Her sidder man med hjertet i halsen for om han klarer dette flot udførte nummer.

 

Når man nævner Marianne Deleuran så kan man heller ikke lade være med at nævne de mange søde hunde, som Marianne og hendes søn Andreas fremfører. Man må sige at denne familie har dyretække med den måde de kan få såvel hunde, og ikke mindst med den dyredressur som de også kommer med i år. Her har de endda formået at dresserer hængebugsvin og de får også en ged til at gå på line over en række jernstolper. Desudeb skal nævnes det flotte nummer med gåsen, der er blevet dresseret til at gå hen over forhindringsbomme - det viser familiens Deleuran's kærlighed til dyr, når de kan få dem til at præstere det dyrene kan. Det er flotte dressurer, som man skal gå ind og se. 

 

Jess Deleuran har udover sin rolle som konferencier også et nummer hvor han fremfører Mascot's fire små ponyer, der har været væk fra manegen et par år, hvor de nu er med igen. 

 

Alt i alt en forestilling som kan anbefales at man går ind og ser, når Cirkus Mascot kommer rundt i Danmark med deres 2014 forestilling. Hvis der havde været lidt magisk tryllenummer, som cirkus også kan være - her tænkes eksempelvis på tilsvarende nummer som det der var på programmet i sidste års forestilling, så havde der været fuld hus med stjernene. 

 

Handicapforhold har vi tidligere beskrevet ved anmeldelse sidste år, og det er de samme vi kan bemærke igen i år, så det bliver også til 5 stjerner igen. Familien Deleuran gør meget for at også eksempelvis kørestolsbrugere kan føle sig godt tilrette når de skal se deres forestilling.

 

Gæsternes top-anmeldelser på den internationale rejsehjemmeside har nu indbragt forlystelsesparken en ”Excellence Award”.

Den anerkendte amerikanske rejsehjemmeside, Trip Advisor, der indsamler og bringer brugernes anmelder af bl.a. hoteller, forlystelsesparker og restauranter over hele kloden har sendt en rigtig god nyhed til Fårup Sommerland.

- Vi har modtaget en såkaldt ”Excellence Award”, fordi vi har så mange positive anmeldelser på Trip Award, at vi faktiske ligger blandt de bedste 10 % af alle de hoteller, turistattraktioner og oplevelser, der bliver anmeldt på sitet. Vi er super stolte over det. Ikke mindst fordi det jo er gæster, der helt uopfordret logger ind på sitet og skriver anmeldelserne. Det vil sige, at det er vores gæster i Fårup, der har sikret os den fine placering og prisen, siger Fårup Sommerlands Parkchef, Niels Jørgen Jensen.

Går man ind på Tripadvisor.com kan man finde den meget lange række af anmeldelser, der har bragt Fårup i førertrøjen. ”Andet besøg – det er bare så fantastisk”, ”fantastisk sjov for alle aldre”, ”fremragende forlystelsespark”, ”det bedste nogensinde”, ”elsker dette sted”… Sådan lyder nogle af de seneste indlæg fra gæsterne.

- Vi nærlæser selvfølgelig alt, hvad vores gæster skriver på Trip Advisor, og det er tydeligt for os, at vores prioriteringer omkring højt serviceniveau og oplevelser samt hygge for hele familien rammer spot on. Vi håber, at mange flere af vores gæster vil anmelde Fårup på Trip Advisor, så vi kan beholde den fine placering – eller rykke endnu længere op af listen, slutter Niels Jørgen Jensen.

Oplevelsesgrad 6/6 stjerner 

I sommerferien kan man opleve to sjove forestillinger i Sommerland Syd hvor man hver dag kan opleve Postmand Per og hans nye hjælper når de optræder kl. 14. Venter man et par timer kommer Peter og optræder med Kaptajn Klaphat og hans farlige bugtalerdrage. 

 

HandicapBarn.dk var forbi her den ene dag hvor vi så begge forestillinger som firmaet ShowAgent står bag. Hvert show varer ca ½ time hver.

Postmand Per og hans medhjælper

Postmand Per og hans nye hjælper er en forestilling for de mindre børn. Her synger og fortæller Postmand Pers nye medhjælper om den første dag på en sjov facon og selvfølgellig er der glemt en pakke - men hvad er der i pakken - gæt selv eller kom og se forestillingen så finder du svaret der.

 

Børnene er meget optaget af hvad der sker på scenen. Desværre er Postmand Per figuren meget statisk og siger ikke noget - det er kun medhjælperen som siger noget og synger, hvilket kunne bidrage til lidt mere dynamik i forestillingen. For de voksne og børn som har behov for aktivitet så fanger dette ikke. 

 

HandicapBarn.dk har set denne forestilling to gange i Sommerland Syd i den forgangne uge hvor der har været to forskellige musicalsangere på scenen, idet den ene af vores testpersoner har villet set forestillingen med Postmand Per to gange.

 

Vi synes at den mandlige klarede det en del bedre end den kvindelige. Det var dels på sangene som blev flot udført af den mandlige (måske fordi at sangene ligger bedre til en mandestemme dem er udvalgt til showet) så virkede han hellere ikke nervøs og der var en glidende overgang mellem de forskellige elementer i showet, så man ikke tænkte på dette - HandicapBarn.dk oplevede med den kvindelige medspiller til Postmand Per at hun ligesom havde svært ved at huske hele teksten i et par sange. Vores testperson gik også en gang under den kvindelige optræden, men hun blev der under hele den mandliges optræden og skulle endda være helt oppe ved scenen for at følge med. Efter det vi har erfaret så er det et forholdsvis ny forestilling med Postmand Per og det kan måske skyldes de ting som er nævnt her vedrørende den kvindelige sangers optræden.

Fantastiske Kaptajn Klatøje - en sjov forestilling for børn i alle alder

Derimod er den sene forestilling med Peter som Kaptajn Klatøje en stor succes hvor både børn og voksne bliver fascineret af Peter som med sin flotte bugtalerkunst inddrager den frække drage i forestillingen. Det er en meget sjov forestilling, så mens HandicapBarn.dk var på besøg væltede nogle børn om på en bænk af bare grin så de faldt her ned på jorden med bænken bag sig. Peters optræden som bugtaler er en af de bedste bugtalere vi har set - man kan faktisk ikke se dette - selv på nær afstand, som det kan ses hos nogle bugtalere. 

 

Under forestillingen kom også et barn som denne dag kunne fejre sin 7 års fødselsdag på scenen. Ud af næsten den bare luft tryller Peter / Kaptajn Klatøje en flot ballonfigur frem til barnet. Mens det foregår ser publikum med i spændning om hvad sker nu sker under dette. 

 

Det var interessant at iagttage børnene og dem som ellers er meget aktive kunne sidde helt stille den ca ½ time forestillingen varer, da der er aktivitet på scenen hele tiden. 

 

Efter forestillingen med Postmand Per kan man møde Postmand Per med sin medhjælper i deres bil, når de kører rundt i hele Sommerland Syd parken hvor børn kan få et postkort med Postmand Per. Derimod slutter Kaptajn Klatøje med at uddele postkort og hvis man har lyst så kan man også få en autograf af kaptajnen. 

 

Forestillingen med Postmand Per giver vi 4 af 6 stjerner, men Peter som Kaptajn Klatøje får fuld hus 6 af 6 stjerner. Begge forestillinger foregår på den åbne friluftscene ved hovedindgangen til parken og der er plads til kørestolsbrugere og bænke til at sidde på hvis man ikke kan holde ud at stå op under forestillingerne. 

 

Har man lyst til at se Postmand Per eller den fantastiske forestilling med Kaptajn Klatøje og hans frække og flabede drage her i sommerferien kan man opleve disse to hver dag frem til den 05. august 2012 i Sommerland Syd, som også byder på mange familieaktiviteter i familieparken.

Page 1 of 3