BREAKING NEWS

Hotel Legoland ligger side om side med Legoland Billund parken, og hotellet betegner sig selv om et 4 stjernet hotel. Vejvisningen til hotellet gør at det er nemt at finde, ligesom der er mange P-pladser. Dog fandt anmelderen kun to p-handicappladser som ikke er beregnet til minibusser. 

Hotellet er flot indrettet for personer uden syns- og bevægelseshandicap. Generelt virker det, at man har indretningsarkitekt / - konsulent, der har fokus på handicapforhold. 

Generelt handicapmæssigt virker Hotel Legoland nærmest som en kontrast til parken, der er handicapvenligt, ligesom vi oplevede at der ikke er sikkerhed omkring at store legofigurer kan vælte ned over børn (se artikel om dette - tryk her). Den store drage som er i hotellets forhal har en forskydning, som ikke er lige heldig set med synsbesværedes briller, da der er en lille hældning.

Som et 4-stjernet hotel bør man forvente, at der også er en piccolo til at kunne hjælpe med bagage hvis man ikke selv har kræfter til at slæbe ens bagage de lange veje der er til de yderste hotel værelser.

Sjove aktiviteter for børn

Men når det er sagt så er der mange sjove aktiviteter for børn på Hotel Legoland. Når man tjekker ind på hotellet, så får man også udleveret to forskellige skattejagter ens børn kan deltage i. Den ene er meget nem og her kan synshæmmede sagtens deltage. Derimod er den anden ikke for bevægelses- og synshandicappet da man nærmest skal ned på jorden for at kikke ind gennem nogle mindre huller i kasser der er placeret rundt om på hotellet, hvor der skal foceres en del trapper. Børn som ikke kan klare dette selv grundet et handicap eller kan læse skal have forældre eller andre med. 

Herudover kan man sidde og bygge en figur udfra månedens tema. I august 2015 er det at man skal bygge en bil. Næste morgen er der så ved receptionen opslået hvem der har vundet en præmie, og der er mange vindere. Her kan du se et billed af en af dagens vindere, som vandt en æske med Lego City. Et godt tip til Lego ville være at man kikker på om det er en dreng eller pige som vinder, således at piger kan vinde noget der interessere dem eksempelvis Friends og drenge Lego City.

Hotel Legoland skal også have stor ros for at der ligger en lille velkomstgave til hvert barn. Et godt tip er at det vil være godt hvis det er forskellige så børnene har forskellige figurer at lege med hinanden med. I vores tilfælde tre af samme slags og det fandt børnene ikke så heldigt

To segmenter der ikke passer sammen

Samtidig som overnatningssted for børnefamilier, der besøger Legoland Billund så er Hotel Legoland også et konferencehotel. To segmenter der ikke passer sammen, og som modsiger hinanden. Prisniveauet er beregnet på den eksklusive businessclass segment, og ikke på børnefamiliesegmentet - se om prisniveauet på bespisning her. 

Det er dog forståeligt at Hotel Legoland ønsker at udnytte periode udenfor Legoland sæsonen til at udfylde alle værelser.

Indretning ikke for handicappede med bevægelses - og synshandicap

Hotel Legoland skriver på deres webside blandt andet citat "Som et yderligere skridt mod at opfylde ambitionen om at være Europas bedste oplevelses og konferencehotel" citat slut. Hvis man ønsker at være Europas beste oplevelseshotel, så skal der igangsættes en del på handicapområdet. 

Vi kan undre os over, at der ikke står noget om handicapforhold på Hotel Legoland's webside hvilket kan undre en meget. Det samme gælder i den infomappe som ligger på værelserne, men det er forståeligt, når man så sammenligner det med hvordan indretningen er foretaget af hensyn til handicappede. Der er kun de obligatoriske handicaptoiletter og elevatorer. Dog er nogle elevatorer meget små - særligt den som fører op til broen mod Legoland, der er meget lille. En minicrosser vil nok kun lige kunne være her. Det er trist at se dette, når selve Legoland gør meget ud af handicapforholdene. Her har man sågar lavet en hel folder, der fortæller om de enkelte aktivitetssteder hvor der er begrænsninger for handicappede. Dette skal Legoland have stor ros for at de som en af de eneste forlystelsesparker vi har kendskab til, der har lavet en sådan folder

Hele Hotel Legoland komplekset består af mange og lange gange. Har man som gangbesværet et værelse i Kingdom, Adventure eller Pirate området, så er der lang vej til buffet-restauranten, hvor der serveres aftenbuffet og morgenmad. Som en af vores anmeldere sagde under evalueringen af opholdet på Hotel Legoland, så er det ikke sjovt hvis man har problemer med maven og får gjort i bukserne mens man sidder i buffetrestauranten så er der lang vej tilbage til værelsesområdet.

Nogle steder på hotellet er der anvendt luvrede tæpper, som ikke er egnet til kørestolsbrugere. En af vores børnetestere udtalte "mor, det føles helt som at gå på sand". En kørestol er normalt ikke egnet til at køre i sand. For ikke - kørestolsbrugere er det dog meget lækkert at gå på.

Værelsesindretning - Friends og adventure

De Friends værelser som vi så, er rigtig flot indrettet i tro mod Friends-pige universet som Lego har udviklet. Dog er værelserne ikke indrettet til gangbesværede og kørestolsbrugere, hvilket er synd for de piger som gerne vil overnatte i selskab med Friendspigerne. Adgangen til brusekabine på toilettet er forhindret af en høj kant. 

Adventure værelserne kan bedre gå an for gangbesværede, da der her ikke er den høje gang ved indgangen til brusekabinen på toilettet. Det er ønskelligt, at der kom fliser i badet som ikke er glatte når man står og tager bad. 

For kørestolsbrugere vil vi dog ikke anbefale de almindelige Adventure-værelser for kørestolsbrugere, da der ikke er meget plads for disse at komme rundt på i værelset. 

Det er kun på Legoland.dk under servicecenter, at man faktisk med besvær kan finde noget om handicapforhold på værelserne. Her skriver Legoland.dk "Hotel LEGOLAND har 4 tematiserede tilgængelighedsværelser – 2 Kingdom værelser og 2 Adventure værelser. Der er plads til 4 gæster på disse værelser, da badeværelserne her er ganske store. Hotellet er udstyret med elevatorer, således alle kan komme rundt."

Hvis du har behov for at sove lidt højt med hovedet grundet nogle specielle behov, så skal du huske at tage en hovedpude med. De hovedpuder vi prøvede er meget flade og er dem man typisk anvender i det mellem/sydlige Europa. 

Adgang til Legoland parken direke fra hotellet

Overnattende gæster på Hotel Legoland behøver ikke at skulle gå ud på en omvej for at komme ind i parken, idet der er bro over vejen, som kan benyttes. Hotel Legoland skal have ros for at tænke på dette, samtidig vil vi dog opfordre til at man tænker ind hvordan udfordringen om morgenen før parken åbner, idet man står næsten som sild i en tønder for at komme ind i parken. Det ville være dejligt, hvis der kunne laves så enten folk kan komme tidligere ind (ved at man ikke er så punktlig med først at åbne kl. 10.00, da folk som ikke kan tåle at stå i kø på den nævnte måde vi oplevede kan blive dårlig af dette.

Dog vil vi slutte af med en ros til Hotel Legoland. Da det var en meget varm dag, så stod rengøringsfolkene klar ved tårnet der har direkte adgang til parken klar med små flasker vand.

Samlet vurdering 3/6 stjerner

Handicapvenligt 2/6 stjerner

Læst 2108 gange Senest ændret Sunday, 30 August 2015 13:42
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Mere i denne kategori: « Lalandia Billund Sommerhus

About Author