BREAKING NEWS

Egocentreret forældre i Legoland's køreskole

Vores datter kunne godt tænke sig at komme til at prøve Legoland's køreskole, selvom hun er meget sensitiv og går i stå hvis hun kommer i en presset situation. Det skulle hun da også prøve med vi var to dage i Legoland med en overnatning på Hotel Legoland. 

Fredag eftermiddag da vi ankom til parken omkring kl. 1300 var første mulighed kl. 16.00. Derfor gik vi lidt og tænkte hvad skal vi gøre, da hun så ville gå og tænke kun på det indtil klokken blev 16.00. Derfor besluttede vi voksne til at lade vente lidt. Senere om fredagen kom vi forbi igen, og kunne se at der var lukket.

Der gik en kvindelig ansat som vi så spurgte om det var muligt at vores pige kunne starte fra starten næste dag, da hun ikke rigtig kan tåle at vente for længe. Men nej fik vi at vide, og hun var da ligeglad med om datteren havde et handicap.

Stor søgning allerede fra start

Lørdag morgen efter at havde stået og ventet på at kunne komme ind i parken gik vi med det samme over for at booke plads. Da vi kom frem var der allerede nogle som stod i kø. Vi købte også billetter til kørekort til vores to store på hhv 7 og 9 år - at betale 180 kr ved kasse et - hvilket må siges er meget i forhold til når man også har betalt for adgang til parken og der er storsponsor på aktiviteten - i år er det SEAT som er dette.

Idet vores børn på visse ting skal guides, så blev jeg hos dem da de skulle indtjekkes med deres pladsbevis om at de skulle med på det første hold umiddelbart efter at de havde fået plads. Det var vi rigtig glade for, og de skulle også guides lidt for at komme igennem indtjekningen. Trods at de ansatte havde fået at vide at vi gerne ville teste køreskolen for handicapforhold, så var der ingen som spurgte om der var behov for ledsager, som kan hjælpe i evt undervisning eller driftstop trods at Legoland foreskriver dette. i deres "Information til handicappede og vis hensyn-berettigede gæster".

Herefter vil jeg så prøve at finde en plads omme ved bænkene, er der opsat den ene langside af kørebanen for at jeg kunne hvile mit knæ, for ikke at overbelaste det yderligere. Var det så til at finde en plads? Nej, her sad en stor flok egocentrerede forældre, som ikke engang gad at spørge om jeg ville have en plads. De havde mere travlt med at kikke efter deres børn i undervisningsområdet og deres smartphones.

Hvilken indtryk giver de videre til deres børn, om at tage hensyn til folk med bevægelseshandicap. Med den atetyde disse egocentrerede forældre viser deres børn er, at de er ligeglade med folk som har nogle specielle behov. Den dag hvor de selv kommer ud for at de skal kunne sidde ned, så forstår de måske hvordan det er at leve med nogle specielle behov og det er meget trist at vi i 2015 har så mange egocentrerede forældre. Det skulle ikke undre mig, at en stor del af den flok egocentrerede forældre der sad her, har taget deres børn ud af den almindelige folkeskole da de ikke kan tåle den store inklusion af de mange elever, der har specielle behov for at være egocentrerede om deres eget afkom.

Ansatte forstår ikke umiddelbart børn med forsinket udvikling og sensitive børn

Børnene finder deres pladser og får instrukser om hvordan de skal køre udfra lyskryds og række hånden ud for at dreje. Vores søn på 9 år, som har en anderledes udvikling hvor han på nogle områder forud for andre og på andre bagud, han er så uheldig at få en bil der er noget i vejen med. Den kan næsten ikke køre, og der går godt 5 af de ca 25 minutters køretid, før at en af de ansatte først opdager det og skal så have ham dirigeret ind for at skifte bil. Inden da havde Michael fået at vide at han skulle træde på speederen flere gange, men det hjalp ikke.

Vores datter kunne ikke rigtig forstå hvorfor hun ikke skulle køre videre hvis de andre holdt for at skulle i vaskehal og andet, så holdt hun bare stille for at efterligne dem. Derfor kunne man godt havde ønsket at de ansatte havde øje med sådanne børn der holder helt stille og ikke ved hvad de skal gøre. 

Faktisk så oplevede vi at de ansatte ikke efterlever de foreskrifter, som Legoland ellers foreskriver i deres brochure om handicapforhold. Heri skriever de at børn med Vis-Hensyn skal ledsages af en ansvarlig hjælper, som skal kunne hjælpe i en evt undervisningssituation eller ved driftstop som vi oplevede, hvor der ikke reageres på at drengens bil i stykker.

Det vil være en stor hjæp hvis Legoland lagde denne brochure ud på deres webside, således at man hjemmefra kan bedre planlægge for hvem har tid til at læse en større brochure igennem når man står med tre børn der vil i hver sin retning, hvoraf de to har specielle behov.

Samlet vurdering 5/6 stjerner - set ud fra at børnene synes det er sjovt.
Handicapvurdering 3/6 stjerner - set ud fra de begrænsninger der er ved aktiviteten.

About Author

Relaterede artikler

 • Legoland - en beskrivelse fra en handicappedes synspunkt

  Legoland - en beskrivelse fra en handicappedes synspunkt

   

   

 • Få familier skyld i ændringer af Vis-Hensyn

  "Vi har måtte ændre Vis-Hensyn-ordningen i år grundet nogle få familiers grove misbrug af Vis-Hensyn ordningen" udtaler parkchef Niels Jørgen Jensen til Ferie-Fritidsaktiviteter.dk, da vi taler med ham om årsagen til at Fårup Sommerland har måtte ændre den gode vis-hensyn ordning.

  "Sagen er nemlig den, at disse familier misbrugte vis-hensyn kortet ved at give det videre til andre i familien og venner, så der var reelt 15-20 turer de brugte på samme kort for at snyde sig uden om køerne til aktiviteterne. Det kunne vi ikke acceptere, og har så besluttet at ændre ordningen til denne sæson". For parken er Vis-hensyn ordningen meget kompleksitiv, da man både ønsker at tilgodese børn med specielle behov men også "almindelige" gæster og skal have alt til at gå op i en højere enhed.

  Herudover har der også været nogle krav til sikkerhed fra myndighederne som gjorde at vi måtte ændre Vis-hensyn ordningen, fortsætter Niels Jørgen. 

  Henvendelser giver indtryk

  Da vi lavede om på ordningen havde vi ikke overvejelser ifb med dette, at der kan ske nedsmeltninger fortæller parkchefen videre. Vi har fået en del henvendelser nu, og vi har derfor allerede nu talt med God Adgang, som også har talt med Danske Handicaporganisationer om problemstillingen. Vores direktør vil også tage en diskussion i vores brancheforeningen Danske Parker her i efteråret om hvad vi kan gøre ved problemerne der nu er opstået. 

  Parken afgør i den kommende vinter om der skal ske ændringer igen

  Den handicappede behøver ikke at være til stede

  Fårup Sommerland's Vis-hensyn ordning tiillader fortsat, at gæster med et ’Vis Hensyn’ - kort ved de fleste forlystelser ikke skal vente i køen sammen med parkens andre gæster. I stedet har man mulighed for at foretage sig noget andet indtil det bliver ens tur.

  Tidspunktet for hvornår man kan vende tilbage til forlystelsen afhænger af den aktuelle ventetid ved forlystelsen – og det er meget sjældent, at ventetiden 
  når op på 45 min, fastslår Niels Jørgen Jensen. Det er i den forbindelse vigtigt at slå fast at det ikke er nødvendigt, at den handicappede er tilstede, når man henvender sig for at få en tid til at prøve forlystelsen. 


  I Fårup har man også en stribe attraktioner, hvor man kan komme ind med det samme, når man ankommer til forlystelsen.

  Ventetid længere i højsæsonen 

  I højsæsonen er ventetiden længere end normalt for alle gæster, og stedet opfordrer derfor de familier med børn, der ikke kan vente så lang tid på en forlystelse, til at besøge dem udenfor højsæsonen. Alternativt på de mindst besøgte dage i højsæsonen. Fårup Sommerland oplyser gerne, hvornår de forventer færrest gæster. Man er i den forbindelse velkommen til at kontakte stedet på tlf. 98881600.