BREAKING NEWS

Fantastiske Kaptajn Klatøje - en sjov forestilling for børn i alle alder

Oplevelsesgrad 6/6 stjerner 

I sommerferien kan man opleve to sjove forestillinger i Sommerland Syd hvor man hver dag kan opleve Postmand Per og hans nye hjælper når de optræder kl. 14. Venter man et par timer kommer Peter og optræder med Kaptajn Klaphat og hans farlige bugtalerdrage. 

 

HandicapBarn.dk var forbi her den ene dag hvor vi så begge forestillinger som firmaet ShowAgent står bag. Hvert show varer ca ½ time hver.

Postmand Per og hans medhjælper

Postmand Per og hans nye hjælper er en forestilling for de mindre børn. Her synger og fortæller Postmand Pers nye medhjælper om den første dag på en sjov facon og selvfølgellig er der glemt en pakke - men hvad er der i pakken - gæt selv eller kom og se forestillingen så finder du svaret der.

 

Børnene er meget optaget af hvad der sker på scenen. Desværre er Postmand Per figuren meget statisk og siger ikke noget - det er kun medhjælperen som siger noget og synger, hvilket kunne bidrage til lidt mere dynamik i forestillingen. For de voksne og børn som har behov for aktivitet så fanger dette ikke. 

 

HandicapBarn.dk har set denne forestilling to gange i Sommerland Syd i den forgangne uge hvor der har været to forskellige musicalsangere på scenen, idet den ene af vores testpersoner har villet set forestillingen med Postmand Per to gange.

 

Vi synes at den mandlige klarede det en del bedre end den kvindelige. Det var dels på sangene som blev flot udført af den mandlige (måske fordi at sangene ligger bedre til en mandestemme dem er udvalgt til showet) så virkede han hellere ikke nervøs og der var en glidende overgang mellem de forskellige elementer i showet, så man ikke tænkte på dette - HandicapBarn.dk oplevede med den kvindelige medspiller til Postmand Per at hun ligesom havde svært ved at huske hele teksten i et par sange. Vores testperson gik også en gang under den kvindelige optræden, men hun blev der under hele den mandliges optræden og skulle endda være helt oppe ved scenen for at følge med. Efter det vi har erfaret så er det et forholdsvis ny forestilling med Postmand Per og det kan måske skyldes de ting som er nævnt her vedrørende den kvindelige sangers optræden.

Fantastiske Kaptajn Klatøje - en sjov forestilling for børn i alle alder

Derimod er den sene forestilling med Peter som Kaptajn Klatøje en stor succes hvor både børn og voksne bliver fascineret af Peter som med sin flotte bugtalerkunst inddrager den frække drage i forestillingen. Det er en meget sjov forestilling, så mens HandicapBarn.dk var på besøg væltede nogle børn om på en bænk af bare grin så de faldt her ned på jorden med bænken bag sig. Peters optræden som bugtaler er en af de bedste bugtalere vi har set - man kan faktisk ikke se dette - selv på nær afstand, som det kan ses hos nogle bugtalere. 

 

Under forestillingen kom også et barn som denne dag kunne fejre sin 7 års fødselsdag på scenen. Ud af næsten den bare luft tryller Peter / Kaptajn Klatøje en flot ballonfigur frem til barnet. Mens det foregår ser publikum med i spændning om hvad sker nu sker under dette. 

 

Det var interessant at iagttage børnene og dem som ellers er meget aktive kunne sidde helt stille den ca ½ time forestillingen varer, da der er aktivitet på scenen hele tiden. 

 

Efter forestillingen med Postmand Per kan man møde Postmand Per med sin medhjælper i deres bil, når de kører rundt i hele Sommerland Syd parken hvor børn kan få et postkort med Postmand Per. Derimod slutter Kaptajn Klatøje med at uddele postkort og hvis man har lyst så kan man også få en autograf af kaptajnen. 

 

Forestillingen med Postmand Per giver vi 4 af 6 stjerner, men Peter som Kaptajn Klatøje får fuld hus 6 af 6 stjerner. Begge forestillinger foregår på den åbne friluftscene ved hovedindgangen til parken og der er plads til kørestolsbrugere og bænke til at sidde på hvis man ikke kan holde ud at stå op under forestillingerne. 

 

Har man lyst til at se Postmand Per eller den fantastiske forestilling med Kaptajn Klatøje og hans frække og flabede drage her i sommerferien kan man opleve disse to hver dag frem til den 05. august 2012 i Sommerland Syd, som også byder på mange familieaktiviteter i familieparken.

About Author